Můj účet

Nové zesilovače Hertz Dieci

Populární italský výrobce Hertz představil nové zesilovače modelové řady Dieci, které určitě stojí za povšimnutí. Hertz trefil do černého a zesilovače této základní řady zaujmou nejen svým designem a kompaktními rozměry, ale i kvalitním zvukem, optimálními výkony nebo bohatou výbavou a to vše za více než dostupné ceny. Pojďme si nové zesilovače v krátkosti představit.

Design a konstrukce

Hertz vsadil na nejžádanější typy zesilovačů, konktrétně monoblok pro subwoofery, dvoukanálový zesilovač a dva čtyřkanálové modely s různými výkony. Na první pohled zaujme moderní a velmi povedený design v populární černé barvě se zaoblenými rohy, elegantním stavovým LED indikátorem a především velmi kompaktní rozměry. Například monoblok s poměrně vysokým výkonem 500 W RMS na 2 Ohmy disponuje rozměry s pouhými 19 centimetry na každé straně. Sice se jedná o zesilovač třídy D, u kterých jsou drobnější proporce standardem, i tak se řadí vzhledem ke svému výkonu k těm méně rozměrným. Což oceníte zejména v moderních vozidlech, kde je místa čím dál tím méně. Ostatní zesilovače jsou již analogové třídy AB, přesto si drží svou štíhlou linii. Konstrukce je pak tradiční oboustranná, kdy na jedné straně najdete robustní dutinkové připojovací termínály a na té druhé ovládání a RCA konektory. Vše působí velmi kvalitně zpracované a ukazuje se zde italský smysl pro design a kvalitně odvedená práce v podání Elettromedie. A o jakých zesilovačích se bavíme?

Hertz DP 1.500 - 1kanálový zesilovač, 1 x 280 / 500 W RMS (4 / 2 Ω), třída D
Hertz DP 2.200 - 2kanálový zesilovač, 2 x 80 / 1 x 220 W RMS (4 Ω), 2 x 110 W RMS (2 Ω), třída AB
Hertz DP 4.300 - 4kanálový zesilovač, 4 x 60 / 2 x 170 W RMS (4 Ω), 4 x 85 W RMS (2 Ω)
Hertz DP 4.400 - 4kanálový zesilovač, 4 x 75 / 2 x 210 W RMS (4 Ω), 4 x 105 W RMS (2 Ω)

Výbava zesilovačů Dieci

Všechny modely jsou vybaveny linkovými vstupy RCA a vyhrazenými konektory pro vysokoúrovňové vstupy. Vysokoúrovňové konektory přijímají signály s napětím od 1,6 do 40 Vrms a integrují obvod USS, což jsou důležité vlastnosti pro bezproblémovou integraci s nejnovějšími modely automobilů. Zesilovače Dieci také full-range výstupy, což uživatelům umožňuje rozšířit systém podle potřeby. Flexibilita je zajištěna možností konfigurovat všechny vícekanálové modely v režimu bridge a přizpůsobit se tak specifickým potřebám každé instalace. Pokročilá sekce filtrů zahrnuje úrovně, nastavitelné crossover filtry s mezní frekvencí 50-4000 Hz (12 dB/okt.) a ovládání zesílení basů, které umožňuje vyladit zvuk k dokonalosti podle osobních preferencí. 1kanálový zesilovač je rovněž vybaven regulací fáze subwooferu a subsonickým filtrem. Volitelně je k němu možné dokoupit ovládání hlasitosti subwooferu Hertz HRC-02. Tento ovladač nové generace lze díky ultrakompletnímu montážnímu příslušenství instalovat ve třech různých režimech, což uživatelům umožňuje nastavit výstupní hlasitost subwooferu podle svých představ při poslechu v autě. Všechny zesilovače jsou vybaveny funkcemi automatického zapnutí a vypnutí, které se řídí podle originálního zdroje automobilu. Certifikace Hi-Res audio pro všechny čtyřkanálové a dvoukanálové modely potvrzuje šířku pásma až 40 kHz, což je řadí na špičku v jejich kategorii a činí je ideálními pro reprodukci Hi-Res audio souborů z předních streamovacích platforem. 

Slovo závěrem

Hertz s novými zesilovači Dieci příjemně překvapil. Je až těžko uvěřitelné, co vše tyto nové kousky za svou hodnotu nabízí. Design je sice věc subjektivní, přesto ho hodnotíme velice kladně, působí svěže a moderně. Na třídu AB zesilovače disponují kompantními rozměry, poměrně vysokým výkonem a skutečně bohatou výbavou, která obsahuje vše (nebo spíše mnohem více), co v této cenové kategorii očekáváte. Oceníte tak velmi snadnou integraci do moderních vozidel díky již zmíneným kompaktním rozměrům, ale i speciálním funkcím jako USS, spolehlivé vysokoúrovňové vstupy nebo automatické zapínání a vypínaní. A zvuk? Hertz je jistota a zesilovače i zvukově jen překvapí. Analogová třída AB je znát i v této nižší ceně a oproti svým digitálním kolegům nabídne o něco pestřejší zvuk. Za nás tedy určitě palec nahoru a velký tip na koupi zesilovače v cenově dostupné kategorii. 

Autor: Ing. Karel Konečný
Kopírování fotografií nebo textu je zakázáno! Všechna práva vyhrazena.

Komentáře k článku